Re: Ales vrubel zkusenosti?
Nový příspěvekod spolužák » 25 zář 2020 12:16
Vrubel je můj bývalý spolužák, který se mě před nějakými 10-15 let také pokoušel zatáhnout do svého "podnikání". Jenže neuspěl. Poslouchat od absolventa dopravní fakulty bez jakéhokoliv dalšího speciálního vzdělání kydy o tom, která světová automobilka je či není perspektivní a do jakých akcií je dobré investovat a do kterých nikoliv a jak on je dobrý, protože tohle všechno ví a proto spekulacemi na burze vydělává obrovské peníze... to jsem nedával. Ale co mne překvapilo tak zjištění, že Vrubel dále starým známým , kteří bydlí ve velké vzdálenosti od Přerova a kteří tudíž jeho kauzu neznají se dále snaží nabízet "své služby". Někdy na začátku roku jsem měl telefonát. Neznámé číslo. Volající se představil jako Aleš Vrubel a zeptal se, zda si na něj ještě pamatuji. Dále z něho vylezlo, že za týden jede přes naše město a jestli mne může pozvat na oběd. Že má nějaké další možnosti investičních příležitostí. Hovor jsem ukončil a dále jsem se s ním nebavil.
Jinak mne zaráží, kolik lidí mu naletělo. V letech, kdy on "podnikal" už bylo za zpronevěru odsouzena řada podvodníků z devadesátých let. A když za mnou přijde kdokoliv, kdo mi nabídne obrovské zhodnocení, vyženu jej sviňským krokem. Tím spíše , pokud za sebou nebude mít nějakou banku anebo renomovanou finanční společnost.