- Sabina Pavlová
- Příspěvků 217
- Registrován 17 říj 2018 08:54
Nevím jestli je buxus to co máme jako plot, ale vypadá v pořádku bez závad. Je možné že máme z buxusu tvarovaný plot? Používá se i na to?
Tak to máš štěstí. Bude to buxus. Buxusy se hodně používají právě na živé ploty, protože se snadno tvarují a jsou zelené i v zimě. Keře mají drobné oválné lístečky.
Všude tedy ještě nebyl. Až na jaře stoupne denní teplota nad 20 stupňů, z larev vyletí krasní motýlci a budou se stěhovat naklást vajíčka jinam. Tak snad ne k vám.
Napadené keře se poznají podle tenoučké pavučiny, kterou jsou obalené. V tomto stadiu stačí keř pořádně opláchnout vodou s trochou jaru. Keř přežije, budoucí housenky ne.
Všude tedy ještě nebyl. Až na jaře stoupne denní teplota nad 20 stupňů, z larev vyletí krasní motýlci a budou se stěhovat naklást vajíčka jinam. Tak snad ne k vám.
Napadené keře se poznají podle tenoučké pavučiny, kterou jsou obalené. V tomto stadiu stačí keř pořádně opláchnout vodou s trochou jaru. Keř přežije, budoucí housenky ne.
- Sabina Pavlová
- Příspěvků 217
Už jsem se na to ptala a je to opravdu buxus. Tak to máme štěstí že se nám to vyhnulo.
Sabina Pavlová napsal/a:
Už jsem se na to ptala a je to opravdu buxus. Tak to máme štěstí že se nám to vyhnulo.
Sabino, raději je prohlédni znovu. Dnes v noci u nás pořádně mrzlo, tak jsem dopoledne šla zkontrolovat, jestli ještě kvetoucího v zahradě přežilo. A koukám jak puk. Buxusy které obrazily a byly zelené, už jsou zase obalené pavučinou. Ten zavíječ zimostrázový zvládl naklást vajíčka ještě do mrazů.
Tak musím čekat na oteplení, protože polévat je vodou s jarem když mrzne nemůžu.
- Sabina Pavlová
- Příspěvků 217
Pořád na něm nic nevidím. Vypadá to že nás to minulo.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek