Jak odnaučit psa skákat na lidi?
Dobrý den. Mám s tím velký problém. Když jdeme se psem na procházku tak skáče na lidi. Je to dospělý ridgeback. Půjde ho tento zlozvyk ještě v dospělosti odnaučit?
Re: Jak odnaučit psa skákat na lidi?
U ridgebacka je to vážně problém, může i někoho porazit. Odnaučit to dospělého psa jde, ale chce to velikou trpělivost a neustálé opakování. Když někoho potkáte, drž ho na krátkém vodítku, táhni směrem dolů aby vyskočit nemohl a opakuj "nesmíš". Za to, že vyskočit nemohl ho pochval a odměň. On to časem pochopí.
Ještě jsem si vzpomněla na jeden trik, který jsem sice osobně nezkoušela, ale věřím, že je účinný.
Chce to nacvičit s někým s kým se předem domluvíš. Když pes vyskočí, tak ten na kterého skočí mu musí přišlápnout zadní nohy na kterých stojí. To se musí několikrát opakovat a pes si skákání na lidi spojí s nepříjemným zážitkem. Pak už to nedělá.
Chce to nacvičit s někým s kým se předem domluvíš. Když pes vyskočí, tak ten na kterého skočí mu musí přišlápnout zadní nohy na kterých stojí. To se musí několikrát opakovat a pes si skákání na lidi spojí s nepříjemným zážitkem. Pak už to nedělá.
Ridgeback je velice inteligentní, ale byl vyšlechtěn i k samostatnosti, takže potřebuje pevnou ruku - jinak proste lumpačí. ..
Bez problémů pochopi, co má či nemá dělat - ale na tobě je, aby se podle toho choval.
Jen pozor - pevna ruka neznamená tvrdost a už vůbec ne agresivitu - ridgeback musí chtít paneckovi vyhovět - jinak z něj bude nebezpecna mrcha...
Bez problémů pochopi, co má či nemá dělat - ale na tobě je, aby se podle toho choval.
Jen pozor - pevna ruka neznamená tvrdost a už vůbec ne agresivitu - ridgeback musí chtít paneckovi vyhovět - jinak z něj bude nebezpecna mrcha...
mowla napsal/a:
Ridgeback je velice inteligentní, bez problémů pochopi, co má či nemá dělat - ale na tobě je, aby se podle toho choval.
Tak to máš pravdu. Ridgeback byl náš první pes. Ještě ve dvanácti letech byl schopen naučit se nové kousky.
Pak bohužel musel na operaci, ze které už se nevzpamatoval.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek
-
- 1 Příspěvků
- 939 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ann
26 lis 2018 11:10