Potřebujete před vařením oloupat rajčata? Stačí udělat nožem na horní straně křížek a rajče dát na 30 vteřin do mikrovlnné trouby. Uvidíte že slupka doslova sklouzne.
Velmi výživný rybí vývar získáte vařením hlavy z kapra, koster a odřezků včetně ploutví zhruba 30 až 40 minut v mírně osolené vodě. Pro lepší chuť přidejte kořenovou zeleninu, pórek a bylinky.
Nemáte zrovna po ruce drátěnku i když potřebujete umýt hodně zašpiněné hrnce? Stačí použít zmuchlaný alobal. Asi metr dlouhý alobal zmuchláme do koule a tou nádobí umyjeme. Budete se divit tak to...
Stačí když maso vložíte před naklepáním paličkou do platového sáčku nebo potravinářské fólie. Při klepání nebude šťáva všude stříkat a úklid bude jednodušší.
Pokud nemůžete poznat zdali máte doma vařené nebo syrové vejce, existuje jednoduchý způsob jak to udělat. Nebojte nemusíte vejce rozbíjet. Stačí vajíčko roztočit na mělkém talíři. Pokud se točí...
Tvrdé sýry zůstanou dlouho vláčné když je zabalíme do čistého plátna navlhčeného ve slané vodě a uložíme do temna. Jako alternativu můžeme použít i navlhčení platná do vína.
Použití obsahu (rad a návodů) na serveru www.encykloprdie.cz je na vlastní nebezpečí a provozovatel nenese žádnou odpovědnost za případné způsobené škody.