Pěkný večer. Mám takový problém se kterým si nevím rady ohledně automobilu. Koupil jsem starší Fabii. Každé ráno má zamlžené všechny okna. Čím to může být?
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Acemou a proto ji doporučuji.
1. zavlhlý interiér - auto je potřeba nechat důkladně vyvětrat - vyschnout, ideálně v garáži, vytápěné, několik dnů
2. teče ti radiátor - nemizí voda z chladicí soustavy? - najít díru, opravit
3. prorezlá podlaha - necáká ti z mokré silnice do interiéru? - najít díru, opravit
č. díra 'někde' - podtéká čelní sklo (okénka obecně), netěsní dveře... - možností je mnoho...
Uvádím jen možnosti - auto jsem ani nezahlédl.
2. teče ti radiátor - nemizí voda z chladicí soustavy? - najít díru, opravit
3. prorezlá podlaha - necáká ti z mokré silnice do interiéru? - najít díru, opravit
č. díra 'někde' - podtéká čelní sklo (okénka obecně), netěsní dveře... - možností je mnoho...
Uvádím jen možnosti - auto jsem ani nezahlédl.
Ráno se tam půjdu podívat pořádně. Zkontroluju tu chladící soustavu ale asi to vypadá pravděpodobně na ty navlhlé sedačky. V tom autě je cítit tak trochu zatuchlina.
Tak je to jasné. Musí tam zatékat někudy spodem. Střecha uvnitř suchá a neporušená. Ale zadní sedačka vlhká. Přitom nad zadním kolem nevidím žádnou ďouru.
Ciril098 napsal/a:
Tak je to jasné. Musí tam zatékat někudy spodem. Střecha uvnitř suchá a neporušená. Ale zadní sedačka vlhká. Přitom nad zadním kolem nevidím žádnou ďouru.
U Fabky nevím, ale Feliciím dozadu teklo okolo dveří (zejména pátých) nebo proreznul podběh nebo blatník u víčka nádrže...
Snad to pomůže při hledání.
Kolem rezervy je to úplně mokré. Ještě se chci zeptat, má cenu nějakým způsobem vyčistit uvnitř ty zadní sedačky od toho zápachu zatuchliny? Nedovedu si představit jak je vyčistit. Nemyslím ten potah ale vevnitř ten molitan. Jestli nebude lepší sehnat na inzerát nové.
Ciril098 napsal/a:
Kolem rezervy je to úplně mokré. Ještě se chci zeptat, má cenu nějakým způsobem vyčistit uvnitř ty zadní sedačky od toho zápachu zatuchliny? Nedovedu si představit jak je vyčistit. Nemyslím ten potah ale vevnitř ten molitan. Jestli nebude lepší sehnat na inzerát nové.
Jo - může proreznout i rezerva...
1. najdi misto, odkud to vlhne - a to oprav (takhle je těžké říct jak, případně - až problém najdeš, vlož novou otázku s fotem)
2. koupit jiný sedák je rozhodně jednodušší - ale ověř si, že také nepáchne (což je obtížné); vyčistit je to možné slušným strojem na mokré čištění (lze půjčit, cca 500,- / den) a poté nechat dobře vyschnout (v teplém větraném prostoru) - ta pěna uvnitř by měla být v zásadě nenasákavá
3. jen pro jistotu - zkontroluj si rezervu a nářadí
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Acemou a proto ji doporučuji.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek
-
- 1 Příspěvků
- 616 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Paulie
08 srp 2018 18:59