Proč jsou škvarky po usmažení tvrdé?
Kde se stala chyba. Koupil jsem vepřové sádlo. Nakrájel na kostičky zhruba centimetr krát centimetr. Pozvolna nechal rozpustit v hrnci do ztmavnutí za stálého míchání. Po vystydnutí si to chci namazat na chleba ale ty škvarky nejdou vůbec rozkousnout. Tak kde se stala chyba?
Re: Proč jsou škvarky po usmažení tvrdé?
To máš pravdu s tou barvou. Přitom když jsem to vypnul tak byly ještě docela světlé. Nechápu že to ještě tak dlouho vařilo až to ztmavlo.
Re: Proč jsou škvarky po usmažení tvrdé?
Miki napsal/a:
To máš pravdu s tou barvou. Přitom když jsem to vypnul tak byly ještě docela světlé. Nechápu že to ještě tak dlouho vařilo až to ztmavlo.
Inu - škvařené sádlo je třeba "vypnout", dokud jsou škvarky ještě docela světlounké (max. lehce nazlátlé, písková či tmavší barva už jsou 'pozdě').
Neboj - na to časem přijdeš (lépe je škvařit pomaleji)...
A co včil s tím?
Škvarky namel na jemné šajbě (mlýnek na maso, doufám, máš) - tak 7/3.
Pak přimíchej trochu sádla (do konzistence pomazánky), dokořeň a osol - a máš bezva škvarkovou pomazánku (ideálně na čerstvý chleba s cibulí).
Re: Proč jsou škvarky po usmažení tvrdé?
To je dobrý nápad s tou pomazánkou. Ještě tu mám půlku sádla. Takže večer bude pokus číslo dvě. Ty kostky 1 cm jsou akorát? To jsem zvědavej jestli se to povede. Zhruba za dvě hodinky na to jdu. Pak pošlu fotku jestli je to dobře. Výborné škvarky se sádlem dělala babi. Jenomže to je už se zeptat nemůžu.
Re: Proč jsou škvarky po usmažení tvrdé?
Velikost kostek je vcelku OK (ono na ní až zase tak nesejde - já dělám běžně tak 2x2x2, ze zabíjačky - větší množství sádla - 3x3x3) - ale čím menší, tím musíš pomaleji, na mírnějším stupni.
A každopádně včas přestat (opět - čím menší kostky, tím dříve).
A každopádně včas přestat (opět - čím menší kostky, tím dříve).
-
- Podobná témata
- Příspěvků
- Zobrazení
- Poslední příspěvek