potřebuje radio na mobilu internet?
Našel jsem na mobilu aplikaci rádio. Nelze ale nic naladit. Potřebuje aplikace rádio na mobilu ke své funkčnosti nejen sluchátka ale i internetové připojení?
Re: potřebuje radio na mobilu internet?
To jo ale třeba rádio co máme doma tak to nepotřebuje žádný internet.
Já mám na telefonu aplikaci Cz rádio. Ta sice nepotřebuji připojené sluchátka jako anténu, ale internetové připojení ano.
Na druhou stranu si pamatuju, že jsem míval dříve mobil, kde rádio bez sluchátek prostě nehrálo. A mobilní internet jsem tenkrát ještě neměl. Ty sluchátka tam sloužily přece jako anténa.
Tudíž si myslím že je možné se připojit na rádio i bez internetu. Jestli ho teda bude mít mobilní telefon v sobě integrované a pokud ne, tak pomocí aplikace přes internet. Nač by se jinak připojovalo ty sluchátka když přes internet by to bylo zbytečné kvůli signálu.
Na druhou stranu si pamatuju, že jsem míval dříve mobil, kde rádio bez sluchátek prostě nehrálo. A mobilní internet jsem tenkrát ještě neměl. Ty sluchátka tam sloužily přece jako anténa.
Tudíž si myslím že je možné se připojit na rádio i bez internetu. Jestli ho teda bude mít mobilní telefon v sobě integrované a pokud ne, tak pomocí aplikace přes internet. Nač by se jinak připojovalo ty sluchátka když přes internet by to bylo zbytečné kvůli signálu.
Co je to "radio na mobilu"???
a) mobil má FM tuner - v tom případě potřebuje (obvykle) připojená sluchátka (fungují jako anténa) a nepotřebuje datové připojení
b) mobil nemá FM tuner - může tedy přijímat pouze netová rádia - potřebuje datové připojení
a) mobil má FM tuner - v tom případě potřebuje (obvykle) připojená sluchátka (fungují jako anténa) a nepotřebuje datové připojení
b) mobil nemá FM tuner - může tedy přijímat pouze netová rádia - potřebuje datové připojení
Máte pravdu je to aplikace a potřebuje k fungování připojení k internetu. Zatím to zkouším přes wifi. Snad to nesežere hodně dat až se připojím na datech v mobilu. Zkusím to nechat puštěné třeba pět minut a pak se podívám kolik to strhlo dat. Jo a funguje to i bez sluchátek.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek
-
- 1 Příspěvků
- 998 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Matěj Trdelka
09 srp 2018 14:54