Najde se tu někdo kdo takovéhle poklady sbírá a mohl by mi popsat u jakých věcí se koupě vyplatí? Jsou to třeba nějaké mince? Nebo rovnou investovat do zlaté cihličky, nebo je i nějaký jiný způsob jak investovat do investičních kovů?
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz sám investuji na Portu.cz
a proto je doporučuji.
Portu.cz
a proto je doporučuji.
Re: Investiční kovy – zkušenosti
Pro mě jsou ty mince třeba nejpraktičtější protože do toho neinvestuju úplně všechno co mám, takže mám pořád i nějaký peníze bokem kdyby náhodou. Ale je to asi zase složitější v tom hledat a najít nějakou co se vyplatí, já koukám hlavně na gramáž a limitaci, teď jsem koupil minci k 25. výročí svatby Františka Josefa I., má skoro 25 gramů stříbra, byl k ní i certifikát, ta by po nějakých letech třeba mohlo něco vynést. Jinak ta zlatá cihla asi taky není špatná věc, ale v tom už se nevyznám, zkus se podívat na internetu, o tom se někde určitě bude psát.
No jasný, v tomhle jsou ty mince asi lepší no. Hele já mám doma zlatou minci na který je vyobrazený Napoleon v bitvě u Slavkova, ta by měla mít asi 8 gramů ryzího zlata a limitace byla 750, tak to je dobrý ne?
Ano ano, tuhle minci jsem měl taky v merku ale bohužel už byla vyprodaná. Tohle je dobrá mince která by později mohla něco vynést.
Teď se mi povedlo koupit i sadu 5 mincí Sovereign, se 70g stříbra, taky dobrá koupě, kdybyste ještě něco hledal.
Já teďko koupil zlatou holubicí míru, je z ryzího zlata certifikovaného Aliancí pro zodpovědnou těžbu a má asi něco přes tři gramy ryzího zlata, byla k tomu i kazeta, to byl taky dobrý kauf.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek