Elektřina od Bezdodavatele, zkušenosti
Po třech letech máme šanci ke změně dodavatele, protože nám aktuálně bude končit fixovaná cena. Dostali jsme návrh nové, ale ta se nám úplně nelíbí, tak se ohlížíme jinde, kde by to vycházelo líp a měli jsme tak třeba šanci ušetřit a neplatit tak úplně hranu stropu, na který jsme v podstatě teď. Tarifem mě celkem zaujala firma Bezdodavatele, je teda ze sekce alternativních, ale jestli mi budou umět zařídit lepší cenu, tak se změně nebráním a jdu do toho. Berete od nich někdo elektřinu, nebo energie vůbec? Zajímá mě to, abych mohl případně pokročit v realizaci mojí myšlenky dál. díky.
Na alternativních firmách nevidím nic špatnýho, řeším to podle ceny a když mě dokážou oslovit lepší cenou, tak proč to nevzít.
My jsme u nich připojený, vše nám zařídili a vedle odběrů elektřiny u nich máme zřízený i odkup energie z fotovoltaiky. Kvůli tomu jsme je primárně volili, protože jsme chtěli u nich na spotovou cenu a jsme s tímto řešením spokojení.
Díky za zkušenosti akorát my na spot aktuálně nemůžeme kvůli tomu, že k tomu nemáme potřebné hodiny. Ale našli jsme v kalkulačce právě, že Bezdodavatele nabízí tarif i pro domácnosti, co mají klasický měření, tak to mě zajímá spíš.
Už jsem u nich taky z dřívějška na elektřině, ale tím že jsme to právě řešili už dřív, tak máme elektřinu taky přes burzovní tarif, ale FVE nemáme. Jsme klasická domácnost, ale to na tom asi nic nemění, že je to dobrý dodavatel. Co jsem koukal, tak ten nový tarif, je stejnak jen po tu dobu, co nebudete moc na spot, pak vás na něj stejnak převedou.
Díky za reakci, co jsem se ještě tak díval, tak se asi dá teďka ještě sehnat o pár korun nižší cena, ale na druhou stranu právě až skončí strop a budem převedený na spot, tak má Bezdodavatele podstatně nižší poplatky a to mi zas udělá větší rozdíl, proto se přikláním víc k jejich variantě.
Taky jsme si vybrali jejich variantu ceníku, bude to pro nás změna, vždycky jsme byli zvyklý na pevně danou cenu, ale na druhou stranu, pokud s tímhle řešením od BezDodavatele budeme schopný ušetřit a neplatit jen stropovou cenu, tak to bude fajn. Vše u nich řešíme online a je to v pohodě..
Zatím jsme u nich čerstvě teďka od května, ale změnu zmákli na pohodu, tak uvidíme jak se ukáží dál. Šli jsme k nim taky na ten měsíční fix.
U nás je tato firma čistě na výkupu, ale fakturaci mají zvládnutou, pokud by vás alespoň toto zajímalo.
Zdravím, trochu odbočím od tématu, sledujete někdo vývoj trhu? Myslíte, že to během léta bude mít stále tendence klesat? Přemýšlím jak se zařídit i s ohledem na tento fakt vývoje.
Jo tohle vědět, tak si taky pískám, ale těžko odhadovat situaci za několik měsíců. Teďka byla elektřina na trhu i zadarmo, takže spoteři se měli. Já jsem furt ochotný aspoň podniknout riziko toho měsíčního fixu, kdy teď mě to vychází na slušný peníze a bezDodavatele u toho má měsíční výpovědní, takže má, dá se říct, člověk furt roce volnější, než kdyby musel čekat dýl. Ve výsledku ten vývoj ceny může ovlivnit cokoliv...
Jo tak asi dřív byli čistě jen spotoví, ale teďka jak je to od začátku roku pro domácnosti nebo teda pro ty co nemají průběhový měření spot zakázaný, tak mají nově u sebe i tarif se stanovenou cenou. Co měsíc tak nová cena a zatím to nevychází vůbec špatně, červen je teďka s dph za 2993,-.
Už o těhle tarifech psali i na netu, minulý měsíc jsem to bral ještě s rezervou, ale teďka šla cena za energie ještě níž, tak to mě to taky zajímá. Většinou nejsem střelec, ale zas platit o několik tisíc mě taky dává smysl, když je u nich ta možnost.
Co jsem se díval, tak se červenec vrátil cenou elektřiny na úroveň května, ale stále u bezdodavatele o dost levněji než pevný nabídky. No od srpna už jsme u nich , tak snad to ještě vydrží nějakou chvíli.
Nechal jsem si na internetu udělat porovnání a vyšlo mi hnedka několik dodavatelů s výraznou úsporou. U Bezdodavatele je to za podmínek smlouvy na dobu neurčitou a měsíční výpovědní, což se při takovym tarifu hodí, kdyby to najednou začalo růst.
Ono to asi začne růst na zimu, ale nepředpokládám, že se to nějak utrhne. Hlavně co skončí strop, tak nás to hodí na spot a přitom se teprve rozhodnu. Teď se mi líbí cena co mám a za jaký to bezdodavatele počítá.
Jako oni to mají nějak zprůměrovat pak, takže předpokládám, že když je to nyní za míň, tak to pak srovná případně ty vyšší zimní ceny. Furt se teď ty jejich ceny vyplatí.
Každý měsíc posílám odečty z elektroměru a posílám na distribuci, aby měli přehled mojí spotřeby v každém měsíci a k daný ceně. Jde to posílat i přes Bezdodavatele, ale už jsem naučený takhle a je to v pohodě.
Mně to doporučili u nich na infolince jinak bych o tom ani nevěděl, takže to posílám přes ně a distribuci ani neřeším. Ale výhoda, že si to každý může udělat podle svýho, jak mu vyhovuje.
Jestli budou mít do budoucna všichni chytrý měřáky, tak už tohle řešit nebudete muset. Tím že mám FVE, tak už mi to odpadlo a ten chytrý měřák to odesílá sám a já mám tak od bezDodavatele vyúčtování s vyrovnáním pravidelně co měsíc.
No ale zatím chytrý měřáky nejsou všude a od novýho roku zas bude všechno jinak třeba se spotem. Jestli jste to četli, mně to teda od bezdodavatele přišlo v minulém týdnu, že těm co mají neprůběhové měření nově bude zákon zakazovat podepsat smlouvu s dodavatelem na spot, což pro mě třeba znamená, že mě na něj ani nepřevedou a zůstanu na tarifu s měsíčním fixem. Nejdřív mě to fakt rozčílilo, ale nemůžou za to a na změnu teď prdím, když mě cena vyloženě netlačí. Olda
Tak když vidím tu lednovou cenu, tak mě to teď vyloženě taky nijak netrápí a dá se to líp zkousnout.
Co jsem si dělal porovnání na netu, tak aktuálně není lepší tarif než tenhle měsíční pro běžnou domácnost. Ok pak jedině spot, ale to už zas podlíhá chytrýmu el.měru.
Taky jsem vlítl do jedný kalkulačky a udělal si menší porovnání, ale člověk musí dobře koukat, protože ty měsíční tarify tam nejsou všechny za stejný měsíc, tak si v tom je třeba udělat pořádek třeba někam vedle. Každopádně jsem si jen potvrdil, že je pro mě BD stále výhodný a nejsem na tom tratný.
Mě teď dobře vyšli z tý nový ERÚ kalkulačky. Byl jsem zvědavý, jak to bude fungovat, potom jejich hurá jak to bere čísla rovnou z faktury a celkem se předvedli, musím říct.
Nevím no, jestli tomu věřit, že ty údaje z faktury pak nějak nepošlou dál a nebude mě někdo bombardovat s otravnými telefonáty, že jsem je zpřístupnil v nějaké erú kalkulačce. To fakt nemám za potřebí. Vždycky když jsem řešil dodavatele, tak jsem chodit přes tzb porovnávač, ten mě dostal i v tu dobu k firmě bezDodavatele, takže výsledek i v tomhle byl měl být snad stejný, ne..
To si nemyslím, lidi by se určitě pak hodně rychle ozvali, že se jim něco takového děje a nelíbilo by se jim to. Ale samozřejmě nevím, jen si říkám, že když je to od ERÚ, tak by něco takového nedopustili asi.
Asi máte pravdu, ale nebudu to riskovat a budu tomu raději předcházet. Nyní mám stejnak energie zařízené a bezDodavatele kvůli ceně měnit nepotřebuju, zatím je to pro mě výhodné a očekávám, že to i vydrží.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek
-
- 3 Příspěvků
- 2205 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Sova
13 led 2019 14:44
-
- 7 Příspěvků
- 2770 Zobrazení