Snad jo. Já jsem s jejich vyúčtováním spokojený. Celkově už mám od nich druhé a je to podobný scénář, jako to předchozí.
Mně letos od Bezdodavatele přišlo první vyúčtování a jsem rád, že jsem se dočkal toho efektu, kvůli kterýmu jsem loni dodavatele měnil. Z původního fixu, co mi skončil jsem přešel na režim těch jejich měsíčních cen a zatím pozoruju, že by mě furt nějaký pevný fix nevyšel o nic moc líp. Takže pro mě jen paráda! Č.
Měl jsem akorát možnost vidět u bezdodavatele i průměrnou cenu za první rok a u elektřiny to dělalo 2626,-/MWh. A to když vezmu, tak nabízí podle mě i dodavatelé v klasických režimech daleko víc. Jasně tady to můžu vyjít i líp i hůř, jak je to pohyblivý. Ale nemám z toho přehnaný obavy když mě to neváže smlouva.
Taky jsem na to přesedlal, nechal jsem Bezdodavatele, aby mi zařídili nové smlouvy u plynu i elektřiny, abych měl pod jedním správcem, když to tak řeknu obojí, celkově se tak jednodušeji domlouvá i s firmou, když by cokoliv.
V tomhle režimu jednoho dodavatele už to držím taky nějakou dobu a tady se mi líbí i jejich eko vibe.
Pro nás doma je ta eko myšlenka hodně podstatná věc, protože ne každý dodavatel se tak orientuje a u nás doma se na to hodně dá a snažíme si vybírat podobně směřující podniky do spolupráce nebo jak bych to dobře napsal. S bezdodavatelem jsem spokojený i kvůli transparentnosti a že se právě tou zelenou podporou netají.
Co se energií týče, tak přechod semka byl jedno z nejlíp promyšlených rozhodnutí. Spotové ceny mi umožňují sledovat, jak se trh hýbe, a přizpůsobit tomu tak spotřebu podle aktuální situace jako třeba vaření, praní nebo ohřev vody přesunu na levnější časy. S fotovoltaikou to navíc krásně ladí, protože využívám vlastní vyrobenou energii a přebytky prodávám zpět do sítě. Transparentní systém a úspora mě přesvědčily, že tohle řešení má budoucnost.