Příspěvek od mowla » 24 říj 2018 12:29
V podstatě jde o využití běžně nevyužitelných částí suroviny (v tomto případě se ptáš na brambory; existují postupy i pro suroviny jiné, včetně masa)...
Postup je cca následný
- namělnění suroviny
- přidání koaglukantu, pročištění
- přidání pojiva
- tvarování
- balení, prodej...
Takže konkrétně - využijí se i brambory nevhodné pro prodej, namelou či nadrtí se na kaši, pročistí (zejména mechanicky - přes síto), odstředí a přidaným škrobem se zahustí, natvarují do 'bramborových' produktů (halušky, noky, bramboráčky...), předpřipraví, prodají...
Osobně to nekupuju a nejím - i blafy si dokážu lépe uvařit sám, aspoň mám pocit z dobré práce...
No - nebo aspoň z práce...
V podstatě jde o využití běžně nevyužitelných částí suroviny (v tomto případě se ptáš na brambory; existují postupy i pro suroviny jiné, včetně masa)...
Postup je cca následný
- namělnění suroviny
- přidání koaglukantu, pročištění
- přidání pojiva
- tvarování
- balení, prodej...
;)
Takže konkrétně - využijí se i brambory nevhodné pro prodej, namelou či nadrtí se na kaši, pročistí (zejména mechanicky - přes síto), odstředí a přidaným škrobem se zahustí, natvarují do 'bramborových' produktů (halušky, noky, bramboráčky...), předpřipraví, prodají...
;)
Osobně to nekupuju a nejím - i blafy si dokážu lépe uvařit sám, aspoň mám pocit z dobré práce...
;)
No - nebo aspoň z práce...
:lol: :lol: