Příspěvek od mowla » 12 pro 2018 23:07
jaroslav pecka napsal/a:
Jde mě hlavně o část kde se udí maso a o životnost.
Chápu - udělat dřevěné topeniště opravdu není to "správné ořechové"...
Primárně si ujasni, jak často a dlouho a jakým způsobem (proč) hodláš udit - od toho se odvíjí volba charakteru udírny (to znamená materiál udící části, délka a chlazení kouřového kanálu, velikost, tah, způsob tlumení...).
Uzení je věda...
[quote="jaroslav pecka"]Jde mě hlavně o část kde se udí maso a o životnost.[/quote]
Chápu - udělat dřevěné topeniště opravdu není to "správné ořechové"...
:lol:
Primárně si ujasni, jak často a dlouho a jakým způsobem (proč) hodláš udit - od toho se odvíjí volba charakteru udírny (to znamená materiál udící části, délka a chlazení kouřového kanálu, velikost, tah, způsob tlumení...).
;)
Uzení je věda...
;)